Kuvataide

Tällä hetkellä maalaan ja työstän esinekoosteita, joihin yhdistän maalausta tai pinnan käsittelyä. Vielä valmistuttuani ammattikorkeakoulusta koin ongelmallisena tilanteen ”myöhäisenä aloittajana” taiteilijana. Nyt tunnen sen mahdollisuudeksi ja taiteen tekemisessä ja esittelyssä arastelu on väistynyt uteliaisuuden tieltä. Olen löytänyt oman kieleni. Niin kuin luonnollinen kieli, niin taide ja sen tekeminen liikkuvat eteenpäin. Jokin kehityshistorian vaihe ei mielestäni ole sinällään toista parempi. Kaikki ovat yhtä kiehtovia ja hiljaiset kaudet ovat myös tarpeen uuden luomiselle.

Esineillä on oma tarinansa ja teoksien osaksi päätyessään ne taas muodostavat uusia tarinoita tai tunnelmia. Osa teoksistani on selkeästi esittäviä, toisissa taas struktuurilla tai väreillä on keskeinen sija. Teen töitä leikkimielellä, mutta syvällinen ajatus mielessäni. Toivon, että niistä olisi aistittavissa elämänriemu ja saavuttamani tasapaino.

Alla olen kuvannut töitä edeltävältä ”kaudelta”. Ensimmäinen yksityisnäyttelyni oli Kemissä vuonna 2007. Näyttelyn paikka oli Kulttuurivoimala, entinen sahan voimalaitoksen rakennus kaupunginrannassa. Lämmittämättömässä tilassa on maapohja. Pääteosten teema oli neljä elementtiä. Tuossa tilassa ne pääsivät oikeuksiinsa. Näyttelyn työt on tehty sekatekniikalla ja osa niistä oli esinekoosteita.

Materiaalikokeilut kuuluvat etsintääni. Valmistuttuani vuonna 2011 Tornion ammattikorkeakoulusta pidin toisen yksityisnäyttelyni Helsingissä. Osittain samat teemat jatkuvat, mutta uusilla tekniikoilla. Viimeisimmät näyttelyni olivat Helsingissä 2013 ravintola Silvopleen tiloissa Hakaniemessä ja tänä vuonna Nokialla Koskenmäen koululla. Joitakin töitä voit tarkastella galleria-linkkien kautta.

heijastus hallaharsolle

Kuvasarja ”Tie” heijastettuna hallaharsolle Kulttuurivoimalassa

Maa, sekatekniikka, esinekooste 2007.

Tuli, sekatekniikka 2007

Tuli, sekatekniikka taivutetulle kankaalle, 2007. Koko 90 x 90 cm.

Mainokset