Ajatuksen siivet

Kauan ennen lentokoneiden keksimistä ihminen haaveili lentämisestä. Korkealta linnun näkövinkkelistä näkee kauas. Lentämällä voi kevyesti siirtyä paikasta toiseen. Lentäminen on ajatus siitä, että voi ylittää paikan ja ajan rajat. Sanotaan, että ajatuksilla on siivet. Ajatuksilla voi liitää jonnekin muualle, jonkun läheisen luo, joka ei ole juuri nyt tässä lähellä tai paikkaan, joka on olemassa vain mielikuvituksessa.

Kun olin lapsi, kotipihalta löytyneet linnunsulat olivat kallisarvoisia aarteita. Viimeistään nukkumaan mennessä niistä joutui luopumaan, kun äiti oli sitä mieltä, että niissä on kaikenlaisia pöpöjä. Siihen saakka saattoi ihailla valon heijastumista sulissa tai sivellä niillä ihoa. Linnun siiven suojassa täytyy olla pehmeää ja siellä uppoaa uneen kevyesti, kun jo yhdellä sulalla saattaa koskettaa niin pehmeästi. Korkeimman suojelus –psalmissa sanotaan: ”Hän levittää siipisulkansa ylitsesi, ja sinä olet turvassa hänen siipiensä alla”.

Jokin aika sitten huomasin, että useat maalauksistani esittävät siipiä tai käsittelivät jollain tapaa lentämistä. Aihevalinta oli syntynyt täysin tiedostamatta. Kokosin näitä maalauksia alkavaan näyttelyyn. Mietin, mistä siivet oikein lennähtivät minun mieleeni ja kankaalle? Muistin, että isoäidillä oli kurkia tai hanhia kuvaava käsityö seinällään. Joka kerta, kun viimeiset vuodet vierailin äidinäidin luona, katse on osunut tuohon muuttolintutauluun. Ehkä se kuva on jäänyt mieleen. Tai sitten lentäminen on viehättänyt meitä kaikkia suvun jäseniä.

Eevin käsityö, muuttolinnut

Eevin käsityö, muuttolinnut

Helmi- ja maaliskuussa 2015 töitäni on esillä Nokialla, Koskenmäen koulun galleriatilassa. Ajatuksen siivet on neljäs yksityisnäyttelyni. Ensimmäinen oli Kemissä vuonna 2007, kun valmistuin kuvataiteilijaksi Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta. Otin Nokian näyttelyyn mukaan kaksi tuon ensimmäisen näyttelyn työtä: vesi ja maa. Lintukin tarvitsee levähtääkseen järven tai meren pinnan ja maata tehdäkseen pesän.

Työt Koskenmäen koulun opettajahuoneen aulassa

Työt Koskenmäen koulun opettajahuoneen aulassa

Näyttelyä pääsee katsomaan arkisin Koskenmäen koulun auki ollessa klo 8-16, Ketolanmäenkatu 2. Sopimuksen mukaan myös muina aikoina, ota yhteyttä yhteystietosivun puhelinnumeron kautta.

Mukana näyttelyssä on myös vanhempia maalauksia

Mukana näyttelyssä on myös vanhempia maalauksia

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Oma taide Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s