Talvi tulee

Haapalan katto on romahtanut. Kaikki kuolleet ovat jättäneet talon. Ne empivät hetket: astuako ulos juhlallisesti vai lapsellisen riemun täyttäminä lennähtää katon aukosta? Yhtäkaikki ne ovat lähteneet, talo on tyhjä. Yläkerta on silkkaa kattotiilen murskaa ja huonekalujen pirstaleiden sotkua. Katon ranka katkesi pelkästä vuosikymmenten painosta. Tuuli repii auki vintin arkut ja kirstut. Vaatteita on hujan hajan. Aikakauslehtien riekaleet ja kirjeet juoksevat vapaina pitkin pihaa ja peltoa. Marian, Annan ja Ingeborgin kirjeenvaihto tanssii villiintyneen puutarhan käytävillä punaisten ja keltaisten vaahteranlehtien kanssa.

Hiutale leijuu yläkerran käytävään. Se ponnahtaa ilmavirrassa vielä ylös, laskeutuu uudelleen katon aukosta sisään. Rohkeutta kerättyään se kulkee pitkin yläkerran käytävää, kurkistaa portaisiin ja laskeutuu niitä pitkin huoneisiin. Hiutale kieppuu eteisestä saliin ja väsyneenä se huoahtaa tuolille lepäämään. Hetken paikallaan kimmeltäen se sulaa, katoaa jälkeä jättämättä. Hiutalesisaret tanssivat sisään taivaaseen saakka ammottavan katon läpi. Valssi, kiihtyvä bolero. Musiikki vaimenee sisarten peitellessä huoneet valkoiseen untuvaan.

Ruth kurottelee kielellä nenänpäähän pudonnutta hiutaletta. Hän painaa ylävartalon alas, hakee voimaa liukuun, kun oikea jalka potkaisee vauhtia. Ojennetuin käsin hän liitää jäällä, vaaka, attitude, käännös. Ruth leijuu hiutaletanssissa. Maria rientää rantaan nauraen. Äiti kohottelee hameen helmoja, etteivät ne laahaisi lumen pintaa. Annalla on termospullossa kuumaa suklaata, Ingeborg hahmottelee croqueja, mutta ei millään ehdi vangitsemaan liikettä. Jokaisella vetäisyllä hän ehtii juuri ja juuri piirtää käden tai jalan. Hän katsoo päätä kallistaen paperia. Tämä on hyvä. Juuri tältä liike näyttää.

huvilaportaat

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Räiskeitä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s