Ei höyhentä eikä sulkaa

Käenpiiri on tuunattu maalaus kolmen vuoden takaisesta työstä. Siitä tuntui puuttuvan jotain. Tuunattuna työ esittää jotain, mistä en itsekään ole varma mitä se esittää tai mitä sen pitäisi esittää. Jonkin aikaa olen ajatellut, että tällaisen lisäyksen se kaipaa. Alkuperäinen ratkaisu liittyi ”aikakoneisiin” ja se viittasi ajan kehämäisyyteen. Käkikellon käki tekee Sisyfoksen työtä kiertäessään maalauksen kehää. Näin siis ennen kuin käsi toisen kerran kosketti kankaaseen.

Ehkä maalaus uudessa hahmossaan kuvaa jonkin unohdetun uskonnon maailmanselitystä. Vihreä puolipallo eittämättä tuo mieleen maapallon. Tai ehkä työ on vain tulos tekijän pitkästyneisyydestä toimettomuuteen kesähelteessä. Tyhjentäessäni komeroita kodin remontin alta läiskäisin ylimääräiset maalit ja maalausaineet kankaalle. Maalaus voi olla myös pyöreiden muotojen asetelma. Entä käkikellon käki? Tekeekö se työstä kokoomateoksen?

Onko niin selvää, että Käenpiiri esittää jotain? Sehän on vain kangas, johon on kiinnitetty kierrejousi ja kellon osa. Taustalle on läiskitty maalia. Niin tai näin; tässä se nyt on uudessa ilmiasussaan.

Käenpiiri. Akryyli kankaalle 49,5 x 46 cm.

Käenpiiri. Akryyli kankaalle 49,5 x 46 cm.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Oma taide Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s