Muovinen taivas

Akryylimaalien mediumeilla saa ihmeitä aikaan, mutta vieläkin totuttelen niiden käyttöä ja vaikutuksia. Struktuurigeeli, joka on täysin kiiltävä (englanniksi glossy tai glänzend saksaksi) tuottaa läpikuultavan lopputuloksen, muut eivät. Täytyy huomioida myös, että eri värien läpikuultavuusaste vaihtelee. Seruleeninsininen on peittävä, vaikka väriä olisi kuinka vähän sekoitettu geeliin. Sinisen osalta lopputulos oli tässä työssä hieman muovinen. Geelin käyttöä voi vain harjoitella, koska sitä levittäessä pinta näyttää kaamealta puurolta eikä lopputulosta näe heti. Se paljastuu vasta kun geeli on kuivunut lopullisesti.

Tässä työssä käytin puolikiiltävää (satin-glossy) geeliä eikä se ollut niin läpikuultavaa kuin oletin. Päällimmäinen kerros piti vetää ohuemmaksi, että alla oleva maalikerros kuultaisi läpi. Tällöin myös kuivuminen oli huomattavasti nopeampaa kuin aiemmissa kokeiluissa tai mitä purkin kyljestä luulisi. Viime hetkessä ehdin raaputtaa yläreunan punaisen maalin struktuurin sellaiseksi kuin halusin.

The Good Shepherd´s 5 Cs, acrylic on folded canvas with a belt 55 x 55 cm

The Good Shepherd´s 5 Cs, acrylic on folded canvas with a belt 55 x 55 cm

Väreillä on minulle oma symbolimerkityksensä. Riippuen työstä, se saattaa tosin vaihdella suhteessa myös toisiin työssä käyttämiini väreihin. Punainen edustaa elinvoimaa, joskus myös levottomuutta ja kiihkeyttä. Sininen on rauhoittava, älyn tai hengellisyyden väri. Vihreä vie ajatukset kasvuun. Nämä noudattavat kai aika yleisiä käsityksiä värien symboliikasta.

Työ kiepsahti tehdessä toisin päin, hihna on nyt kuva-alan alareunassa ja vetää laskoksia yhteen. Näin liike jatkuu ylöspäin. Maalaus teki työstä aika raskaan, edellinen vaihe ilman väriä oli neutraali ja kevyempi. Työhön piti tulla vielä tekstiä, mutta mielestäni se olisi ollut jo aivan liikaa niin sommitelmallisesti kuin tulkinnan jähmettämistä liian tiukaksi.

The same idea in a different expression

The same idea in a different expression

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Oma taide Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s