Unientulkintaa

Minulla oli kysymys, jossa elin kauan. […] ja eräänä päivänä muistin, että olin unohtanut sen. Se oli poissa, ja siitä tiesin, että olin saanut vastauksen.
Leena Krohn 1983. Donna Quijote ja muita kaupunkilaisia.

Nyysflässit ensin. Viime viikon maanantaina olin vierailijaluennoitsijana Hauholla. Puhuin verkostoimisesta, segmentoinnista ja matkapakettien tekemisestä venäläisille asiakkaille. Taisin puhua puuta heinää ja ohi asian, mutta sain yrittäjät viihtymään. Naurunhörähdykset siivittivät koulutuspäivän toisella puoliskolla loistaviin ryhmätöihin. Minusta tulee vielä konsulentti tai lentävä luennoitsija; ehkä sittenkin stand up -koomikko. En tiennyt minussa olevan tällaisia lisäominaisuuksia.

Toistuva uni palasi. Olin Korunassa tarjoilemassa. Uni oli uudenlainen variaatio aiemmista teemoista. Sanoin asiakkaille, että olemme tehneet lyhytaikaisen ravintolan come backin ja annokset saattavat nousta hieman hitaasti. Tällä kertaa sain yhteen pöytään tarjoiltua knedlik -annoksen, Plzeňský Prazdrojta ja skumppaa. Ruokalistani oli lyhyt, siinä taisi olla vain yksi ruokalaji, mutta Michalin kanssa keskustelin keittiössä, mitä voisi tarjota seuraavan pöydän asiakkaille. Tereza ja Ivanka vilahtivat keittiössä. Olin saanut apuvoimia, ježíš marja!

Tiedättehän unet, jossa pitäisi liikkua rivakasti, mutta tuntuu, kuin olisi jähmettynyt paikalleen. Koruna -unessa KELA:n sopimusruokailijatädit heiluttelevat ruokalappujaan enkä pysty liikahtamaan tiskin ääreltä ottaakseni ensimmäistäkään tilausta. Olen yksin salissa ja kaikki pöydät ovat täynnä viittilöiviä asiakkaita. Jos pöydissä ei ole asiakkaita, niin sitten ne ovat paskaisia ja kattamatta. Pahimmassa tapauksessa takapihalle oli kerran rakennettu terassi ja siellä istua töröttivät terassiviittelijöitsijät. Tällä kertaa asiakkaat nöpöttivät kiireettömästi paikallaan.

Jaa niin, se tulkinta… Pidän sen omana tietonani. Luulen, että uni ei enää palaa. Koskaan ikinä.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Päiväkirja Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s