Suupuu

Suupuu on esinekooste, joka on olemassa vasta ideana. Se on Juuri -teoksen reseptistä edelleen kehitelty suunnitelma. Puutarhapöydän jalan pakkauslaatikko tukkii edelleen vaatehuoneen rajoitettua lattiapinta-alaa. Katajanrangat ovat olleet jo jouluvalojen ja pääsiäismunien ripustuspuina. Kesällä ne ovat parvekkeen oven tiellä kun hellepäivänä haluaisi heittää sen apposen ammolleen. Mitähän tähän feng shui konsulentti sanoisi!

Teos ”Juuret”, josta kirjoitin artikkelissa vuosi sitten, on antanut odottaa itseään niin kauan, että nimikin muuttui harkinta-ajalla. Serkkuni yhdisti miehensä kanssa kaksi sukunimeä kauniiksi uudeksi yhdistelmäksi. Olen liian laiska kysymään häneltä lupaa sen julkaisemiseen blogissa, niin kerron että nimessä yhdistyy valkoinen väri ja erään puun nimi. Juuri teoksessa piti yhdistyä valkoinen väri ja kataja äitini tyttönimen mukaan. Juuriharjan harjakset (jotka ovat riisinjuurta) olisivat viitanneet (suku)juuriin.

Ylimääräisiä harjoja ei enää ole. ”Juurien” resepti ja lopulta myös pöperön nimi muuttui kun mietin työtä olemassa olevista aineksista. Ystäväni toi eräiden syntymäpäivien jäännöksenä plaseerauskortit, joista irrotin pahviset reunukset. Ne muistuttavat pieniä neliskanttisia valokuvakehyksiä. Yksinkertainen resepti on kasassa: maalataan laatikko valkoiseksi, katkotaan katajanrangat sopivan kokoisiksi ja läiskäistään laatikkoon. Esi-isien kuvat ripustetaan oksille keinumaan.

Eikö se sitten ole sukupuu? Mikä on suupuu? Mummon mielestä minulla on Kailioiden nenä. Äitini on sitä mieltä, että Laitisilla on kyllä ihan samanmuotoinen. (Nenien perusmuotojen määrä lienee rajallinen). Silmät ovat jonkun mielestä isän ja niin edelleen: milloin kenenkin mielestä jokin näkyvä ruumiinosa on jonkun muun. Onkohan kehossa mitään omaa? Suupuun oksille pääsevät kokoportrettien sijaan suut, silmät ja nenät. Tarkemmin kyseessä on siis suu-, silmä- ja nenäpuu, mutta suupuu yksistään kuulostaa hauskemmalta.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luonnospäiväkirja, Oma taide, Reseptit Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s