Sosiaalisen median väärinkäyttöä

Isäni totesi, että eikös sitä ennen ruukattu kirjoittaa päiväkirjaa säilyttäen sitä pöytälaatikon takimmaisessa nurkassa. Sosiaalisen median käytäntöjen mukaan taas kirjoituksia pitäisi markkinoida: mitä enemmän lukijoita, sitä parempi. Kumpikaan käytäntö ei kohtaa minun blogissani. Kirjoittelen silloin kun kirjoituttaa ja aiheetkin ovat useimmiten kaukaa yleisistä ajankohtaisista asioista, jotka koukuttaisivat vilkkaaseen keskusteluun.

Reilun vuoden muistiin merkintöjen ajalta huomaan hiljaisempien jaksojen osuvan niihin ajankohtiin, kun työ vie niin paljon ajatusenergiaa, ettei kirjoittamiselle sitä enää riitä tai silloin kun kipeimmät henkilökohtaiset asiat ovat mietityttäneet eniten. Kaikkea verkkoon ei toki kirjoita. Vasta äskettäin huomasin, että blogialusta mahdollistaa määrittämään kirjoituksen henkilökohtaiseksi. Sellaista kirjoitusta varten kyllä kaivaisin teini-iän ruutuvihon sieltä piirongin perältä. 

Toissakeväisellä tehostetun internet-markkinoinnin kurssilla kehotettiin markkinoimaan omaa sosiaalista mediaa muun muassa kommentoimalla suosittuja blogeja. Olen toki löytänyt minua kiinnostavia ja suosittujakin blogeja, mutta tuntuu tungettelulta mennä kommentoimaan kirjoituksia vain siinä tarkoituksessa, että saisi lisää lukijoita omalle blogilleen ja miksi pitäisi edes saada? Ehkä sitten kun näyttelyn aika koittaa, ryhdyn aktiiviseksi joka blogin kommentaattoriksi!

Suureksi hämmästyksekseni kuulin äitini ja muidenkin sukulaisten lukevan blogia. Järjetöntä tietysti on kirjoittaa verkkoon ja kuvitella, ettei kukaan näkisi tai lukisi kirjoituksia. Tai kirjoittaa esi-isistään ja luulla, ettei heitä kiinnosta mitä julkiseen mediaan heistä kirjoitetaan jos kyseessä ovat lähimmät elossa olevat polvet. Jos tarinoiden julkaiseminen huolettaa, niin voin lohdutukseksi kertoa, ettei blogilla ole kovin paljon lukijoita. Venäjä  -blogilla, jota päivitän huomattavasti laiskemmin, on moninkertainen määrä lukijoita.

Taiteen harrastaminen ja sen taustoista puhuminen on henkilökohtainen aihe. Käytännön neuvot voisivat kiinnostaa suurempaa lukijakuntaa, mutta minua ei niin kiinnosta sellainen kirjoittaminen. Haluan ehkä olla vastarannan kiiski ja käyttää sosiaalista mediaa epäsosiaalisesti omiin tarkoitusperiini. Kun asettaa kirjoitukset ja muistiinpanot näin julkisesti esille, ne hioo paremmin ja uskon, että ajatuskin kristallisoituu. Ähäs, – jäinpäs kuitenkin kiinni: oletan että joku sentään lukee kirjoituksia!

Kirjoittamisen myötä olen alkanut uumoilla, että ”sitten isona” haluaisin, – kirjoittaa. Miksi muuten olisin opiskellut kieliä ja kielitiedettä sekä kirjallisuutta? Kierrän kuin kissa kuumaa puuroa, näykkien ja maistellen, mutta nielemättä koko soppaa tai oikeastaan tietämättä, että miten siihen käydä käsiksi! Kuvataide on minulle kertomuksen visuaalinen puoli. Minulle on oleellista, että kuvalla on tarinansa. Muuten se ei hengitä elävästi. Haluan tarkentaa, ettei se ole vaatimus esittävyydestä.

Blogatessa ei tarvitse odotella, että innostuisiko kustannustoimittaja kirjoituksista. Julkaiseminen on napin painalluksen takana. Ammattilaisen työstä kirjoittaminen eroaa tietysti siinä, ettei siitä saa palkkaa eikä sitä näin ollen voi tehdä täyspäiväisesti. Käänteisesti siinä on myös pöytälaatikkobloggaajan vapaus.

Jonkinlaisen kädenjäljen jättäminen maailmaan on monelle tärkeä asia. Luovuutta voi ilmentää rakentamalla, korjaamalla laitteita, tekemällä käsitöitä, nikkaroimalla tai vaikka tarjoamalla illallisen ystävilleen, säilömällä ja leipomalla. Lista arkipäivän luovuuksista on varmaan loputon. Nimesin blogini tieksi kohti luovuutta. Sitten kun postaukset loppuvat, olen perillä. Mutta toisaalta, matka on pääasia.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Tänään ajattelin Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s