Konventionaalista rakkautta

”Usko, toivo, rakkaus” on pian valmis. Rakkauden symboliin oli mielessäni eri vaihtoehtoja, mutta päädyin kuitenkin tavanomaiseen sydämeen. Työn idea tuli alun perin pietarsaarelaisista joulukoristeista. Sydän on nyt siinä mielessä ”aidoin”, että sen muoto on piirretty suoraan ikkunakoristetta sapluunana käyttäen.

Purnun tämän kesän Sijamuotoja -näyttelyssä on esillä Toni Hautamäen maalauksia, joissa kirjaimet ovat keskeisellä sijalla. Sain sieltä ajatuksen kaivertaa tekstin ´love´ sydämen kuvan sijaan. Rakkaus suomeksi on niin pitkä sana. Sanallisella viestillä on erilainen painoarvo kuin kuvalla. Erottuessaan muusta kuvallisesta viestistä rakkaus tällöin korostuisi. Tosin silloin ajatus, ”mutta rakkaus on niistä suurin” – tulisikin esille  työssä.

Päädyin lopulta alkuperäiseen sydämeen, koska muutkin symbolit ovat perinteisesti kuvattu. Nyt toivo on kaikkein dynaamisin, kun se halkaisee viistosti oman kuva-alansa. Muut symbolit ovat suoraan edestä kuvattuina ja staattisesti keskelle aseteltu. Toisaalta niissä taas kaiverrus on voimakkaampi kuin ankkurissa.

Sydän näyttää olevan vähän kuhmuroilla, mutta niinhän elämässä usein käy. Osien taustojen tekstuurit eroavat aika lailla toisistaan, mutta viimeinen maalikerros tasoittaa vielä osien sävyerot ja siten yhdistää ne toisiinsa. Valmis työ on esillä galleriassa, ´maalauksia´ -linkin alla.

"Usko, toivo, rakkaus" ennen viimeistä maalauskertaa

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luonnospäiväkirja, Oma taide Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s