Ulcerosa

Syksyinen Venäjän matka ajoittui sopivasti vatsavaivojen alkamiseen. Lääkärien korvat oikein höristyivät kun kerroin matkustaneeni Pietariin. Turhaan parjasin Pietarin vesijohtovettä kun vatsaan rupesi sattumaan ja tuotokset posliiniastiaan muuttuivat ensin vetisiksi ja sitten verisiksi. Syyksi osoittautui ärtynyt paksusuoli, jolla ei ollut mitään tekemistä Marat kadun Jean & Jaques viinibaarissa rouskuttelemieni jääpalojen kanssa.

Ulcerosa ensimmäisen maalaamisen jälkeen

Kun suolisto kiukuttelee ja uhkaa hapertua pitsiksi, niin sellaiset asiat joihin ei ole juuri kiinnittänyt huomiota, rupeavat hallitsemaan elämää. Kaupungillekin lähtee mielellään vain vessakartta kädessä. Vielä mieluummin jää vain kotiin nyhjäämään. Yllättäen aloin ymmärtää vanhuksia huomattavasti paremmin.

Kuka haluaisi ärtyneen paksusuolen kuvaa seinälleen? No, ehkä joku kohtalontoveri, mutta tämä työ on siinä mielessä hyvin henkilökohtainen. Olen nähnyt miltä suoli näytti kolonoskopiassa, mutta miten kuvata miltä se tuntuu? Pahimmillaan tuntui, että joku kiskoisi ja repisi suolta eri suuntiin tai pistelisi piikeillä vatsaan. Näistä tuntemuksista juontavat suoristunut matomainen olemus ja kuva-alaa halkovat viivat.

Hionnan ja toisen, mediaanikerroksen, jälkeen työ saa kuivua ja levähtää samalla mielessä

Onneksi tilanne tuntuu olevan paranemaan päin. Siksi Ulcerosa maalaus näyttää tässä vaiheessa liian kovalta hässäkältä ja ärtsyn punaiselta… Kunhan työ kuivahtaa aikansa, hion sen vielä kerran ja se saa päällimmäisen maalikerroksen rauhoittavaa ceruleumin sinistä.

Kadmiumin keltainen muuttuu ceruleumiin sekoittuessaan pehmeän vihreäksi ja punainen viilentävän violetiksi. Alkydimaali on levitetty pensselillä, lakkabensiinillä ohennettu öljymaali roiskuteltu ja levitelty osittain puhaltamalla, osittain taas raejuustopurkin kannella. Hionta on tällä kertaa tehty perinteisesti käsin. Valmis työ tuo mieleen avaruuden sumussa lentävän lohikäärmeen. Kiinalaisille lohikäärme on onnen ja menestyksen merkkieläin. Toivottavasti se tuo tullessaan myös harmonian ja terveyttä.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luonnospäiväkirja, Oma taide Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s