Luoja on sinut matkaan saattanut

Seitsemän veljeksen Lauri kulki luonnossa ja tarkasteli puita vääriä. Kun pohdin millä tavoin kaivertaisin ristin ’Usko, toivo, rakkaus’ triptyykkiin niin mieleeni muistui Laurin lausahdus jostain vänkkyrästä puusta, että ”näin luoja on sinut matkaan saattanut”. Paras työstötapa olisi siis noudattaa puulevyn syitä. Näin työstäminen on jopa helpompaa kun kovemmat syyskasvun syyt eivät lohkeile kaivertimen edestä.

Pidin ajatuksesta noudattaa luonnon muotoja, vaikka muuten työ kuvaa symboleita ja on taideteos eikä mikään luonnonmuodostuma. Minulle pohjoinen versiomme kristinuskosta tarkoittaa ihmisen luonnon hyväksyvää uskontoa. Risti uskonnon symbolina on aika väkivaltainen jos ajattelee sen tarkoitusta teloitusvälineenä, mutta onhan se sentään tyhjä.

Täytyy myöntää, että myös sattumalla oli osansa työssä. Käsittelin huolimattomasti työvälineitä ja vihreää pigmenttijauhetta varisi juuri kaiverretulle ristille. Yritin pyyhkäistä jauheen pois, mutta väri jämähti vielä tiukemmin puun syihin. Hetken surullisena katseltuani töpeksinnän tulosta tajusin että tämähän näyttää hyvältä. Ristin kuuluu olla vihreän sävyinen. Se on toivon ja kasvun väri sekä yhdistää ensimmäisen osan keskimmäisen osan vihreisiin sävyihin.

Toisessa vaiheessa ankkurin tausta on maalattu ja risti kaiverrettu

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luonnospäiväkirja, Oma taide Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s