Inspiraatio oli kylässä

Tamperelaisen sambakoulu Roseiran karnevaalikulkueen teema oli tänä vuonna renessanssi. Kulkueen veikeät muotokuvapuvut saivat Helsingin Sanomien kuvatoimittajan valitsemaan ne jutun kuvitukseksi. Pukuihin oli käytetty paljon mielikuvitusta. Aurinkoisena päivänä kulkueen väriloisto oli entistäkin häikäisevämpi.

Minkä värinen on inspiraatio?

Minulla oli kotona vieraana viikonlopun yli yksi Roseiran sambaajista, inspiraatio. Vieraani pohti minkä värinen puku inspiraatio on? Hänen mielestään se on häikäisevä valopallo. Valo näyttää tien.

Tamperelaiset olivat valinneet puvun väriksi leiskuvan oranssin. Totesimme, että sopiva valinta sekin, vaikka eri nyanssi ja näkökulma. Inspiraatio on tulen tuoja, Prometeus.

Liekö inspiraation vaikutusta, mutta aloin sunnuntaina työstämään yhtä teosta, josta kirjoitin viime vuoden syyskuussa postauksessa Vera, Nadežda ja Ljubov´. Toivo kuolee viimeisenä; aloitin triptyykin työstämisen päinvastaisessa järjestyksessä sen keskimmäisestä osasta. Jos jonkin työn sopii helluntaina aloittaa, niin varmasti tämän. Mutta voiko triptyyki olla yhdellä yhtenäisellä pohjalla? Niin tai näin, – joka tapauksessa kuva koostuu kolmesta osasta.

Usko, toivo ja rakkaus, vaihe yksi - ankkurin "pohjamaalaus"

Inspiraatio sai kaivamaan naftaliinista myös varhaisemman aiheen: unikot. Käyskentelimme sunnuntaiaamupäivänä Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sambajalkoja verryttelemässä. Unikot olivat parhaillaan kukassa. Pitäisi aina muistaa ottaa mukaan vähintään pokkarikamera. Sunnuntaina kamera ei sattunut mukaan. Tänään unikot viistivät maata eilisen sateen piiskaamina.

Kasvitieteellisen puutarhan unikot luonnossa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla luonnos vuodelta 2004 (?). 
 

Unikot luonnoksessa, akryyli tuulensuojapahville

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luonnospäiväkirja, Oma taide Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s