Kaupungin asukkaat ottavat tilan haltuunsa

Pitkän pakkasjakson jälkeen helmikuun viimeisenä sunnuntaina oli juuri oikea ilma kävelyretkelle. Kun täydenkuun aika loppuu, niin totta kai ilma muuttuu, mummo muistelisi vanhankansan säätietämystä. Lauha ilma huokutteli muitakin kaupunkilaisia kömpimään talvikoloistaan auringonpaisteeseen.

Ensimmäinen kimmoke kävelyretkeen olivat kauppareissulla huomaamani kaulaliinat puissa. Paleleeko puitakin? – Ei enää, kun Alppilaseura on innostanut asukkaat yhteisöneuleen tekemiseen. Kuuskulman neuleiden luomiseen ovat osallistuneet asukkaat, oppilaat ja ohikulkijat mm. Alppilan koulussa ja ravintola Maltaisessa Riekossa.

Linnanmäen kallioilla Tuomas kavereineen ottivat kaupunkitilaa haltuunsa katkaistuilla lumilaudoilla. Puiston pienemmät asukit tuntuivat myös heränneen toimintaan, tai sitten niitä ei vain palvipakkasilla näe, kun itse olen kököttänyt tuvan lämpimässä.

Maanantaina 28.2. järjestetään keskustelutilaisuus ”kaupunki ihmisten koti”, jonka alustavat kaupunkisuunnittelija Johanna Hyrkäs ja Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan edustaja Sampo Villanen. Tilaisuus on Kumppanuustalo Hannassa kello 18.00, osoitteessa Sturenkatu 12.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Päiväkirja Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s