Schillerin omenat

Antonovkasta tuli kärryllisittäin pudokkaita

Kerrotaan, että päästäkseen kunnon ’Sturm und Drang’ tunnelmiin, Friedrich Schiller olisi pitänyt työhuoneessaan mätäneviä omenia. Tänä vuonna Myllykoskella olisi saanut hurjan luovuusvirityksen, kun omenia on kärrätty maakuoppaan kärrykaupalla. 

 

Osan sadosta sain minäkin, ja sen olen keittänyt soseeksi ja purkittanut. Ohje on yksinkertainen: siemenkodista putsattuja omenalohkoja keitetään niin kauan kunnes ne pehmenevät ja sitten ne soseutetaan myllyllä tai siivilän läpi pusertaen. Soseeseen lisätään sokeria puolet omenien painosta ja kiehautetaan vielä kerran.

Hetken tunsin itseni esi-isien vertaiseksi omavaraiseksi säilöjäksi, mutta ehkäpä viisi purkkia omenasosetta ei vielä riitä pitkälle talven yli. Hyvä alku kumminkin.Parhaiten soseeseen tai hilloon sopivat hapokkaat omenat, esimerkiksi kuvat antonovkat

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Päiväkirja Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s