Kultainen kaupunki

Kirjailija palaa vanhoihin teksteihinsä kuin koira oksennuksillensa. Minä otan seuraavan työn pääosaksi todella vanhan työn: kaupunkin pienoismallin. En muista tarkkaa aikaa, milloin olen askarrellut pienoismallin, mutta koska se oli jo Kouvolassa asuessamme, niin sen on täytynyt olla ennen vuotta 1983. Muinainen kaupunki siis. 

Malli oli säilynyt muutoissa jokseenkin vahingoittumattomana: muutama tölli oli mennyt littaan. Pari puun runkoa, eli tulitikkua oli katkennut. Yksi irronnut talo rapisi lupaavasti. Olin innoissani: ehkä olin piilottanut sen sisään jonkin aikaviestin! Uteliaana raotin talon kattoa. Se oli sullottu täyteen laiturirakennelmiin käyttämieni tulitukkujen rikkipäitä. Silloin muistin, että sehän oli kaupungin ruutivarasto. Poistin rikkipäät ja liimasin ranta-aitan takaisin paikoilleen. Nelikymppisenä on herkempi paloturvallisuuskysymyksien suhteen. 

Vanhemmat säilyttävät uskollisesti lastensa askartelutöitä. Vasta vuosien kuluttua itse osaa taas arvostaa tuota säilytysvimmaa. Päivitän työn sopivaksi uusien töiden sarjaan maalamalla kaupunkisaaren kultaiseksi. Kaupungista tulee kultainen kaupunki. Ensimmäinen työvaihe oli upottaa pienoismalli alustoineen uuteen alustaan. Seuraavaksi ryhdyn maalaustyöhön ja viimeinen silaus on työn kehystäminen siten, että sitä voi pitää esillä joko pöydällä tai seinälle ripustettuna. 

Ensimmäisessä tuunauksen työvaiheessa olen upottanut pienoismallin uuteen alustaan

 

Upotuksen jälkeen jättämät raot on tasoitettu pastalla ja tausta maalattu palettiveitsen avulla; tässä seuraavassa vaiheessa kaupunki sai kultakehykset

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luonnospäiväkirja Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s