Syksyn satoa

Taukanniemen metsä alkaa saada jo syksyisiä värejä. Varoitin äitiä noukkimasta sieniä maasta, ennen kuin olisin pyydystänyt ne kameran linssiin. Varoitus oli turha. Joko kanttarelleja ei ollut tai joku oli käynyt jo napsimassa ne vakipaikoiltamme.    

Yhden kantosienen sain pyydystettyä kameraan; minkki ja metsähiiri olivat liian liukkaita liikkeissään. Kuikan kuvia ei enää jaksa julkaista, ne olivat ihan rannassa, mutta isompi putki ylämökissä.    

Syksyn sadosta ohi suun eivät tänä vuonna mene ainakaan omenat tai sipulit. Metsäkulman vintin portaissa on aina perinteisesti ollut sipulit kuivamassa. Eteisen kulma on aurinkoinen ja kuiva paikka. Keskiviikkona ei ollut aurinkoista kun kuvasin parvekkeelta Aleksis Kiven kadun sisäpihalle rankkasateen yllättäessä. Olin juuri tullut onneksi kotiin ennen kuuroa.    

Omenista kanelit ovat jo ihan syötävän kypsiä. Venäläinen antonovka -lajike on kirpeän hapan omena, joka soveltuu makunsa vuoksi piiraisiin; se on kuitenkin kypsä vasta myöhemmin syksyllä. ”Pöörlinperi” on mummon mieliomena. Sillä on kauniin punaiset posket ja ihan hyvän makuinen syömäomena. Tänään selvisi sekin, että sen oikea nimi on Björn Lindberg, ilmeisesti jalostajansa mukaan nimetty.    

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Lukijakilpailu – kuva-arvoitus

Sen sijaan arvoituksellisen pollarin merkitys keskellä Taukaniemen metsää ei ole koskaan selvinnyt. Se joka keksii parhaimman selitys-tarinan miksi se on ruuvattu männyn runkoon kiinni, saa palkinnoksi ”Marjamiehet” grafiikanlehden, viinipullon tai musta-punaviinimarja hillopurkin, voittajan oman maun mukaan.   

Vinkkeinä, sen on täytynyt kiinnittää jo aikuiseen mäntyyn, noin kolmen metrin korkeudelle ja siitä lähtee metallilanka, joka ainakin nykyään roikkuu suoraan maahan. Puun rungossa on selvästi jälkiä, että myös siinä on ollut kierrettynä jokin lanka, josta on jäänyt viiru kaarnaan. Rannassa on joskus yli neljäkymmentä vuotta sitten laiduntaneet lehmät ja Kivijärvessä on uitettu puita. Nämä olivat siis vinkkejä selitykselle: oikeata vastausta emme tiedä itsekään!   

Minkä vuoksi männyn runkoon on kiinnitetty posliinipollari ja metallilanka, ei ole koskaan selvinnyt.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Päiväkirja Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s