Kajander-papan viimeinen viulu

Kajander-pappa teki viuluja, joita oli myynnissä Kouvolassa Tarkelan musiikkiliikkeessä. Viimeinen viulu, josta on tietoa, oli äitini serkulla. Irma mäjäytti kuitenkin suutuspäissään viulun veljensä päähän sillä seurauksella, että viulu särkyi korjauskelvottomaksi. Näin mummon äidinisän tekemiä viuluja ei jäänyt muistoksi meille jälkipolville.

Mummon kutomia mattoja sen sijaan riittää vielä kaikkien meidän lattioille, mökille ja ylijäämävarastoonkin. Tänään pesin yhtä lapsuudenkotini käytävämattoa. Ajattelin sitä parvekematoksi, mutta koska samanlaisia mattoja on kaksi, niin toisen voisi laittaakin kotona kesäkäytävämatoksi. Ennen piti olla kesämatot, talvimatot ja joulumatot erikseen. Nykyään on riittänyt yksi matto, kunhan on pitänyt sen puhtaana. Kesämatto voisi olla piristävä eikä sen tarvitse olla niin kuosissaan.

Meillä oli ja on edelleenkin matot muodikkaasti omatekoisia, hilloja ja säilykkeitä riittää pitkälti uuden vuoden yli. Pojasta polvi heikkenee eli minulla tuollaiset kädentaidot alkavat olla heikonlaiset, mutta voin onneksi iloita vielä vanhempien ja isovanhempien käsitöistä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias järjestöihminen ja elämän havainnoitsija. Blogin alunperäinen idea oli kirjata muistiin työvaiheita kuvataiteen parissa. Venäjä -blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria. Molemmat blogit tulivat elinkaarensa loppuun ja ovat olleet hiljaa pitkään. Jotain aivoni kuitenkin raksuttavi. Koko ajan, tiedän sen vaikka aina ei sitä tuntisikaan.
Kategoria(t): Päiväkirja Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.