Kuikan huuto

Kuikka järvellä tietää kesää. Kuikan huudossa on jotain surumielistä, mutta kaunista. Tänä kesänä lintuja ei ole paljon näkynyt. Enemmän rannassa seilaa härkälintu, mutta onneksi se rääkkyy kauempana ruoikossa. Kuikat ovat olleet varmasti toisilla seljillä, mutta tänään niitä näkyi sitä enemmän! Valtava kuikkaparvi uiskenteli Kotkanselällä ja yksi, kuin vartiossa uiskenteli aivan rannassa.

Pesin saunan ikkunat, nyt kirkkaiden klasien takaa kelpaa katsella järvelle lintuja ja laineita. Rannassa olenkin istunut ja ihmetellyt luontoa. Kun ajatuksiin vaipuu tarpeeksi kauaksi aikaa, niin luonto tulee lähelle. Västäräkki tepasteli hiekalla melkein varpaitani talloen. Se pyrähti lepikkoon heti kun huomasi, että minä huomasin sen. Molemmat olimme yhtä hämmästyneitä kohtaamisesta.

Äitienpäivän tienoilla kirjoitin ”omasta paikasta” – Metsäkulman pihasta. Toinen, vielä omempi paikka on Luumäen Kivijärven ranta. Kuikan taustalla häämöttävää Kotkanselän vastarantaa on kuvattu perhealbumeihin sivukaupalla. Vasemmalle tai oikealle kun katsoo, niin näkee lapsuuden leikkipaikat. Nuotiopaikalla on istuttu ystävien, perheen ja rakkaitten kanssa. Kun kaikki muu muuttuu, niin järvi pitää paikkansa. No, puut ovat kyllä kasvaneet, luonto valtaa alaa meidän tontilla!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Päiväkirja Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s