Kesäateljeen kokeiluja

Tein muutamia koepohjia aikateosta varten. Maalasin kolmelle rotaatiopainolevylle pohjavärin alkydimaalilla: tiputin pisaroita öljymaalia, joka oli ohennettu lakkabensiinillä. Ohennettu maali levisi, tosin hieman eri tavalla kuin kuvittelin. Tuloksena oli kuitenkin hienoja pisaroita.   

Akryylimaali kokkaroitui ja juoksettui lakkabensiinillä ohennettaessa, sitä ei kannata käyttää akryylimaalin ohenteena. Tämän havainnon olisi ehkä voinut arvata kokeilemattakin. 

Maalikokeen varsinainen tarkoitus on tutkia, millä sekoituksilla ja maalikerroksilla saisin päällimmäisen maalikerroksen halkeilemaan. Vaihtoehtoja on varmasti monia ja oppaitakin löytyisi, mutta on mukava kokeilla itse käsillä olevista materiaaleista ja maaleista eri tuloksia.  Helteisestä päivästä huolimatta paarmat tai muut pörriäiset eivät paljoa kiusanneet. 

Yksi paarma, joka kiusasi pitkään, kun maalisilla käsillä ei voinut läiskiä tai huiskia, päätyi lopulta taiteen uhriksi. Se istahti pohjustetulle metallilevylle ja sotkeutui lopulta alkyydimaaliin. Hetken kostonhimoisen vahingonilon jälkeen tunsin melkein sääliä pörriäistä kohtaan.  

Pohjan päälle levitän kerroksen akryylimaalia, jonka oletan halkeilevan sen kuivuessa pohjakerrosta nopeammin.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luonnospäiväkirja, Oma taide Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s