Ydintoiminnan äärellä

Lauantain vastaisen yön pyörin ilman unta jokiristeilyaluksen kapealla sängyllä matkalla Valamosta Pietariin. Viikko risteilymatkustajien apumatkanjohtajana jätti niin paljon mielikuvia, etteivät ne viimeisenä yönä jättäneet minua rauhaan. Levottomasta pyörimisestä huolimatta tunsin itseni onnelliseksi. Vissarion Belinskijn kyydissä olin saanut nauttia siitä, mikä pitää minut työpaikassani: Venäjä ja asiakkaat.

Toimiston myyntityössä harvoin pääsee edes keskustelemaan loppuasiakkaitten kanssa. Nyt olin heidän kanssaan matkalla ja sain muistutuksen kenelle ja mitä varten työtä teen. Aamiaisilla, lounailla ja illallisilla istuimme samassa pöytäseurueessa, jonka ensimmäisenä iltana olimme valinneet. Minua onnisti päästä istumaan ”Naiset puhtaaksi” yhdistyksen viehättävien ystävättärien ja Apu –lehden toimittajan seuraan. Joskin jouduin usein pomppimaan asioita toimittamaan, mutta silti matkan elämyksellisyys välittyi minulle paljon heidän kauttaan. Toivon että vastavuoroisesti autoin heitä ja muita risteilymatkustajia tuntemaan Venäjää ja nauttimaan viikon risteilystä.

Toki jokaisella on oma syynsä lähteä tietylle matkalle. Karjalaliiton jäsenet ja Karjala-lehden lukijat ehkä enemmän mielsivät risteilyn matkaksi kotiseudulleen. Riippumatta syystä olimme matkalla maassa, joka on ollut tähänastisen elämäntyöni keskiössä. Ajatusten jakaminen ja ihmisten tarinoiden kuuleminen avaa mieltä ja sai viikon tuntumaan todella pitkältä, – myönteisessä mielessä.

Jonkin verran ehdin kuvaamaankin silloin kun paikalliset oppaat vetivät retkiä. Olen tähän valinnut kuvia Vissarion Belinskijn kannelta otettuja kuvia ja pari Aleksanteri Syväriläisen luostarin alueella otettua kuvaa. Auringonlaskun kuvissa kuvastuu paahteinen heinäkuun sää, joka helli meitä koko matkan ajan.

Unettomana yönä syntyi päätös avata toinen, venäjän kieltä käsittelevä blogi. Suuren naapurimaan kielen, kulttuurin ja elämän tuntemusta ei voi jättää venäjänkielisten paluumuuttajien ja maahanmuuttajien harteille. Humoristisella otteella ajattelin esittää venäjän kielen alkeita ja ehkä myöhemmin kutsua vierailevia kirjoittajia tekemään esimerkiksi kirjallisuusarvosteluita. Rekisteröin jo käyttäjätunnukseksi wordpressiin ”venaja”. Kun saan hieman sisältöä sivulle, avaan sen julkiseksi.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Päiväkirja Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s