Metsänsini helisee hiljaa

Järveltä nouseva sumu kietoo meidät syleilyynsä, joka puristuu ympärillemme yhä tiukemmin. Se kuristaa niin, että huudan ja lopulta ääni vaimenee pihinäksi. Pullistunein silmin tuijotan nuotioon. Kohennat kepillä pölkkyä, joka ei pala loppuun. Tulen rätinässä heidän kaikkien äänensä tulevat korviini, huudan – vaiti!, mutta sora jatkaa rahinaansa askeleiden alla rannan karkeassa hiekassa.

Muurahaiset kantavat kuumuudessa valkoisia muniaan turvaan syvemmälle hiekkaan. Ne puhkovat kiireessä pesäänsä tuuletusaukkoja ja heittäytyvät tulen nieluun kärventyen pieniksi säriseviksi kiehkuroiksi.

Kaiverran ruuvimeisselillä sammaleita laakean aurinkokallion koloista. Pienet tupsut lentävät tömähtäen rantahiekkaan. Ilma pölisee vuosien jäkälää ja harmaanvihreää massaa. Etsit köyttä sitoaksesi käteni, mutta tiedän ettei sitä löydy. Olen heittänyt pois köyden, pyykkinarun pyykkipoikineen ja verkot; tuupannut ankkurin laidan yli ja katsonut perään kun se kiitää kohti järven mustaa nielua.

Ranta vavahtelee ajatuksen painosta, hiekka notkahtelee. Rengasaallot lyövät yli lokkien pesäkivien ja linnut lehahtavat kirkuen ilmaan. Tiirat syöksyvät lokkien välistä. Kuikan huuto kaikuu pitkään ja härkälintu mylvähtelee kaislikossa. Lasket sammaltuppaat rantaveteen ja veden tyyntyvä liike muodostaa niistä lautan. Ojennat kätesi sanoen, – tule! Vapisevin jaloin astun lautalle.

Syötät sata muikkua yhä haukkuville lokeille. Ne nukahtavat painaen päänsä siipiensä suojaan. Tyynnyttelet ilmaa halkovat tiirat ja järvi on jälleen hiljaa. Sammallautta lipuu takaisin leirirantaan.

Järveltä nouseva sumu kietoo meidät syleilyynsä. Yölepakko lentää rantaa edes takaisin äänettömästi. Palamaton pölkky naksahtelee nuotiossa, tarinoi meille kaukaisista maista, niissä tapaamistaan ystävistä ja pitkästä, pitkästä matkastaan ympäri maailman. Yö pidättää hengitystään ja linnut ovat vaiti. Metsänsini helisee hiljaa.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Oma taide, Räiskeitä Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s