Näkölaite

Raija sanoi näyttelyni nähtyään, että hän ymmärtää nyt, että (kuvataiteen) teos on näkemiseen tarkoitettu laite. Hän siteerasi jotakuta, mutta en valitettavasti muista ketä. Muistin juuri, että olin heittänyt pois yhden näyttelyssä olleista töistä. Eikä se ole ainoa kadonneista töistä. Pelkästään näyttelyn töiden tuhoutuminen, tai oikeammin – tuhoaminen, on niiden määrään nähden katastrofiluokkaa. Elementeistä vesi on kokenut monenlaisia purku- ja muodonmuutostöitä; turveveistos alkoi hajota jo näyttelyssä kasvamalla komeaa homepartaa.

Matkalla luovuuteen etsin lapsen rohkeuden heittäytyä elämään ja tilanteisiin.

Pois heittämäni työ oli esinekooste. Olin harmistunut sen tietynlaiseen kömpelyyteen. Esinekoosteista tulee helposti lapsen askartelutyön kaltaisia. Työn kirkkaat perusvärit korostivat vaikutelmaa. Katoavaisuudessa on oma viehätyksensä, mutta opettajat ovat oikeassa kehottaessaan säästämään työt, että voi tarkastella omaa kehitystään. En voi enää katsella tiettyyn vaiheeseen sillä näkölaitteella eikä joku toinen voi nähdä sillä näkölaitteella omia mielikuviaan. Ja mitä pahaa lapsellisuudessa on? Ehkä se oli työnä liian avoin ja paljastava, siinä mielessä lapsen kaltainen.

Päättelen, että luomiseni on vielä liian haurasta voidakseni asettaa sitä koko maailman kyseenalaistettavaksi. Teen sen joka tapauksessa itse. Ajatuksien asettaminen näkyville blogiin toisaalta on niiden asettamista kyseenalaistettavaksi. Mutta samalla haen tukea pyrkimyksilleni. ”Matka luovuuteen” ei ollutkaan yksinäinen matka tai ponnistus. Olemme kaikki yhdessä matkalla sinne oman näköiseen elämään!

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luovuudenhoidon korit, Tänään ajattelin Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s