Lapsi karkkikaupassa

Originally uploaded by Tapani Valkonen

Aloittelija verkkomaailmassa on lapsi karkkikaupassa. Verkon onni ja kirous on sen järjetön laajuus. Flickr kuvapankista löysin sattumalta kauniin vihreän tekstuurin, jota käytin blogin uuden taustakuvan tekemiseen. Tämä innosti opettelemaan uusia photoshopin työkaluja, layer maskin käyttämistä. Siihen taas löytyivät ohjeet googlaamalla jonkin satunnaisen photoshop -tutoriaalisivuston. Harmittaa tällaisen sekasuomen käyttäminen, mutta koska käyttämäni photoshop on englanninkielinen, niin en tunne sen työkalujen nimiä suomeksi…
Nopeaa ja kätevää, kaikki nousematta tietokoneen äärestä. Silti jotenkin kaipaa aikoja, jolloin olisi noussut tuolilta ja hakenut kirjahyllystä jonkin opaskirjan. Auttamattoman vanhanaikaista varmasti. Sitten kun meidän aivommekin on kytketty verkkoon, niin ei tarvitse edes avata tietokonetta tai istua sen äärellä. Tai ehkä siinä vaiheessa meidän aivot on kytketty pois päältä, vikasietotilaan tai virransäästötilaan ties mitä Orwelin maailmasta, mitä ei vielä osaa kuvitellakaan! Alan ymmärtää siskoani, joka äskettäin tokaisi, että hän ei facebookin mene, siitä syystä, että hän ei halua googlen löytävän häntä. Näinköhän ei löydä. Täytyypä kokeilla.

Vihreä tekstuuri löytyi Richard Pilon:in kuvagalleriasta. Richard Pilon flickr Hänen tekemistään tekstuureista innostuin lataamaan kuvapankkiin viime viikonloppuna kesämökillä kuvaamani saunan pukuhuoneen muurin halkeillutta maalipintaa. Sananjalat ovat myös Luumäen mökiltä viikonlopun kuvasaalista. Kuvasin niitä ahkerasti tulevaan työhön. Kasvien lehden eivät olleet vielä ihan auki, vaikka kesäkuu on jo pitkällä.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Tänään ajattelin Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s