Hedelmällinen keskustelu

Tein lyijykynällä luonnoksia tussipiirrosta varten. Tai ainakin ajattelin, että lopullinen työ olisi tussipiirros. Tällä kertaa päätin hahmotella ja luonnostella työtä tarpeeksi kauan. Olen luonnosteluvaiheen jättänyt aina malttamattomuuttani liian pienelle huomiolle. Ensimmäisissä hahmotelmissa henkilöhahmolla oli vaatteet päällä. Kuvattavan henkilön (tai henkilöiden) kielteinen asenne keskusteluun lähtee syvältä primitiivisistä tunteista: tuntui luonnolliselta riisua hänet alastomaksi. Piirros olisi myös alku sarjalle töitä, jotka taas liittyvät suunnittelemaani suurempaan kokonaisuuteen. Siitä on ehkä vielä liian aikaista puhua, mutta ensimmäinen kynänjälki on nyt siis painettu paperiin. Asiat toteutuvat, hitaasti ehkä, mutta jollain tiellä nyt selvästi olen. 

Jos kuvaan olisi halunnut poliittista ajankohtaisuutta, niin olisi omenan tilalle voinut valita israelilaisen appelsiinin. Mutta kuvan idea syntyi kyllä rehellisesti sanoen ennen Gazan avustuslaivaan hyökkäämistä… 

Lyijykynäluonnoksia työlle, jonka työnimi on "hedelmällinen keskustelu".

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luonnospäiväkirja Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s