Käänteentekevä uutinen

Kaiken katoavuus ja eilispäivän uutisten unhoon painuminen tuli mieleen kun parvekeistutusten aikana parvekkeen lattiaa suojanneen sanomalehden alta ilmestyi lehden peilikuvaprintti. Teksti tosin näkyy kovin heikosti, mutta mitä sitten muistan eilisestä lehdestä? Tästä tuli mieleeni, että jonkin teoksen pohjan voisi pohjustaa tällaisilla vedoksilla. Kostean tai märän sanomalehden painomuste on melko tarttuvaa kamaa.

Sattuma oli tässä pelissä. Silti alkoi epäilyttää, että jotakin tämän kaltaista on varmasti nähty tai tehty monet kerrat. Dadaistit? Muistin myös ammattikorkean englannin kielen kurssilla esille nostettu Jasper Johns. Hän pohjusti maalauksiaan sanomalehdillä ja myöhemmin myös kartoilla. Tästä voi lukea lisää vaikkapa Metropolitan taidemuseon sivuilta: White flagMikä pettymys toisaalta, mutta voiko täysin alkuperäistä ja omaa ideaa ollakaan? Kuva lattiassa ainakin on oma sovellus, nyt tosin jo pois pyyhitty, niin kuin eilisen uutiset.

Sanomalehden painokuvajainen parvekkeen lattiassa

 

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luonnospäiväkirja Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s