Tehokierrätystä Helsingissä

Valtterin kirpputori herää aamuun, klikkaa kuva omaan ruutuun niin näet sen animoituna

Keittiöni ikkunasta voi seurata joka viikonloppu jännittävää näytelmää kun Valtterin kirpputori täyttyy myyjistä ja ostajista. Kun katsoo tarpeeksi lähelle, niin näkee lähiympäristössään kiinnostavia tapahtumia. Maailma kylässä festivaali on joka viikko omalla etupihallani! Kaiken maailman kansalaiset kokoontuvat Vallilan konepajan entiseen junien alustojen kokoamishalliin.
Toinen jännitysnäytelmä Valtteriin liittyen on seurata kuinka autoilijat kääntyvät raitiotiekiskojen yli. Monenlaisia ratkaisuja näkee, usein kuskit eksyvät bussi- ja raitiotiekaistan keskelle. Silmät kiinni yli Sturenkadun risteyksen… jos sille kaistalle eksyy, pitäisi seurata sporien liikennevaloja. Joskus mietityttää kuinka ympäristöystävällistä tämä kierrätysinto on. Ylijääneitä tavaroita raijataan autolla myyntipisteeseen ja myymättömät rojut takaisin kotiin. Kunpa olisi Pelle Pelottoman molekyylisiirrin, jolla saisi meidän kaikki hyvinvoinnin ylijäämät suoraan johonkin Afrikkaan!

Lisäys 9.12.2012: Valtteri on ensimmäisen viikonlopun kiinni. Keittiön ikkunasta olisi saanut nyt kuvattua toisenlaisen kuvasarjan. Ihmisvirta jatkuu edelleen, mutta nähdessään tyhjän parkkipaikan, jotkut hidastavat askeliaan. Toiset painelevat ovelle asti, mutta se on ja pysyy kiinni. Minkähänlainen möly syntyisi, jos vaikka Kansallisooppera lakkautettaisiin. Oopperan ja kirpputorin asettaminen samalle viivalle vertailtavaksi on ehkä naurettavaa, mutta uskon että monelle helsinkiläiselle Valtteri on ollut oikeasti merkittävä kohtauspaikka ja henkireikä. Kantakaupungin alueella ei ole toista vakituista vastaavaa paikkaa.

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Tänään ajattelin Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s