Luova noususuhdanne

Heitän koriin asioita, jotka estävät luovuutta. Toivottavasti vaari ei taivaassa joudu huhkimaan liikaa heitellessään tunkiolle luovuuden esterojua. Kuvan kori on irrotettu tekemästäni grafiikan lehdestä, jossa Sulo -vaari on yksi puimurilla kuvatuista pojista. Koriin heittäminen tuskin saa esteitä katoamaan silmänkäänteessä, mutta kun tiedostan ne, niin ehkä niiden kanssa on helpompi elää.

Luovuuden esteenä ovat usein omat ajatukset. Pelko on kovin laaja käsite, sitä voisi pilkkoa lukemattomiin osiin, mutta aloitan nyt siitä. Mielessäni on nyt lähinnä epäonnistumisen pelko. Jos elää sen vallassa, niin se kahlitsee kaikkea: ihmissuhteita ja tekemistä yleensä. Näissä minun koreissani kovaa valuuttaa ovat aika ja pohdinta. Höttötalouksia ihmisen kasvun kannalta ovat tehokkuutta ja tuottavuutta korostavat yhteisöt.

Onko tämä taas ristiriidassa oman ihanteestani kanssa hitaasta elämästä? Tarkoittaako luovuus, että saa paljon aikaan, vaikka en tarkoittaisikaan hyödykkeitä tai rahassa mitattavia asioita? Luovuus voisi parhaimmillaan tarkoittaa oman näköistä elämää. Jossain vaiheessa voisin alkaa kerätä myös toisenlaista koria: tunteita ja asioita jotka haluaa säästää ja pitää lähellään. Se lienee paljon lohdullisempaa.

Epäonnistumisen pelko kahlitsee, heitän vaarin koriin tästä lähtien tarpeettomia asioita, jotka estävät luovuutta

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Luovuudenhoidon korit, Tänään ajattelin Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Luova noususuhdanne

  1. Paluuviite: Kärsimättömyyden matala veisu | Tapani Valkonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s