Minun paikkani

Flickr kuvapankista ladattu Tapani Valkonen

 

 

Metsäkulman piha toistuu perheemme valokuvissa jo pitkälti ennen syntymääni. Talon portailla tai keinun edessä on kuvattu perhettä ja sukulaisia monenlaisissa kokoonpanoissa. Kiasmassa oli joku vuosi sitten näyttely, jossa lapset olivat kuvanneet itseään ”omassa paikassa”. Jos minun pitäisi nimetä oma paikkani, niin Metsäkulman piha olisi ainakin vahva ehdokas.
Kuvassa näkyy vaahteran juuri. Puu on vuosikymmenet uhmannut puheita siitä, että syksyisin se pudottaa liikaa lehtiä pihalle. Nehän ovat kauniita! Onneksi puu on saanut seistä paikoillaan. Lapsuudesta muistan, miten aina laitettiin ”nenä” niiden ropellimaisista siemenkodista, joiden tahmaisen tyven sai liimattua nenän jatkeeksi.
Pihan perällä tontin rajaa merkkaa vaarin pystyttämä kiviaita. Vaari oli kangennut tontilta kivet, osa meni talon kivijalkaan ja loput kiviaitaan. Se oli lasten leikkien raja tien puoleisella osalla pihaa, vastapäiselle puolelle mentiin kyllä jostain syystä pidemmälle syvälle metsään ja kivikkoon leikkipaikoille. Sinivuokot olivat mummon ylpeys ja keväinen silmäterä. Hän oli tuonut niiden juuret Ratulasta, vaarin kotikylästä. Vuokot kukkivat aina äitienpäivän aikaan. Tänä vuonna äitienpäivä oli kolea ja pilvinen: kukat eivät ole aivan auki, mutta sininen kukkameri oli silti pihan kaunistus.
Tutustuin minulle uuteen kuvapankkipalveluun, Yahoon Flickriin. Sinivuokot ja postaus on suoraan Flickristä ladattu. Yritin ladata koko gallerian, mutta sen luonti ei minulta vielä onnistunut… Jos joku tietää, niin otan mielelläni vihjeitä vastaan 🙂

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Päiväkirja Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s