Nouskaa polviltanne!

Jos toiset näyttävät teistä suurilta, niin olette polvillanne, – nouskaa! Viime viikolla filosofi Maija-Riitta Ollilan haastattelu herätti minussa paljon ajatuksia. Ollila siteerasi alun sanonnalla opiskelutoveriaan. Haastattelu oli nähtävissä Ylen Areenalla mutta nyt jo poistunut arkistosta.

Vappuna polviltaan nouseminen tuo mieleen sorretun työväenluokan nousun barrikaadeille. Herättelen kuitenkin vain itseäni. Lähden retkelle hakemaan luovuutta. Suuntaan katseen kohti päämääriä, jotka välillä ovat olleet hukassa ja unohdettuina johonkin perimmäiseen mieleni nurkkaan. ”Ajatus on mukavaa askarta”, filosofi Ollila totesi Tastulan haastattelussa. Minulle kirjoittaminen on ajatusten sysäämistä liikkeelle ja niiden kirkastamista. Ehkä tuloksena on toiminta tai ainakin oma näkemys asioista. Ilman omaa ajattelua ei voi olla luova. Ainakin uskon näin. Lainaan sellaisia ajatuksia, jotka sopivat tämänhetkiseen tilanteeseen, järjestelen ja sulattelen niitä.

Miksi sitten pohdinta tai luovuus ovat tärkeitä? Niiden puuttuminen ja kadoksissa oleminen tekevät elämän kuivaksi ja tyhjäksi. Kaikki tekeminen tuntuu vastenmieliseltä eikä elämässä ole iloa. Värit eivät puhuttele minua ja luonnosvihko on tyhjä. Valkoiset sivut katsovat minua syyttäen. Turhaa luhistua sen katseen alle, kun se on oman mielen kiusantekoa. Avaan mieleni, astun maailmaan aluksi varovin askelin. Aikaa myöten askel käy varmemmaksi ja maailman äänet muuttuvat. Kolean vapunaaton jälkeen aurinko pilkahtaa jälleen pilvenraosta!

Mainokset

Tietoja luovuuttakohti

Olen 50 vuotias AMK Kuvataiteilija ja järjestötyöntekijä. Blogissani kirjaan muistiin työprosessini vaiheita ja ajatuksia; haen pontta kuvataiteen parissa työskentelylle. Venäjä blogi käsittelee venäjän kieltä ja kulttuuria.
Kategoria(t): Päiväkirja Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s